
ISO 22000 Innocuïtat en els Aliments
Què és?
El mercat demana cada vegada més una major simplificació pel que fa a la certificació de seguretat alimentària, per la qual cosa es tendeix a unificar els criteris d’exigència dels diferents agents del mercat agroalimentari, com són les grans corporacions i distribuïdores de productes alimentaris.
El mercat demana cada vegada més una major simplificació pel que fa a la certificació de seguretat alimentària, per la qual cosa es tendeix a unificar els criteris d’exigència dels diferents agents del mercat agroalimentari, com són les grans corporacions i distribuïdores de productes alimentaris. L'ISO 22000 que va néixer l’any 2005, ho va fer amb la vocació de simplificar els criteris de seguretat alimentària per assegurar la innocuïtat dels aliments al llarg de la cadena alimentària; és a dir, des de la seva manipulació per ramaders o agricultors fins al punt de venda final.
Aquesta norma defineix els requisits relacionats amb la gestió de la seguretat alimentària per a empreses que tinguin la necessitat d’aconseguir nivells de seguretat per sobre de la mitjana com poden ser productors d’alimentació animal, transportistes o organitzacions interrelacionades amb la cadena alimentària, entre d'altres. L'ISO 22000 és la norma que abasta i combina les necessitats del mercat i dels consumidors en el camp internacional.
Marc legal
- ISO 22000 Innocuïtat en els Aliments.


A qui va dirigit?
La norma va dirigida a empreses de tot tipus que estiguin involucrades en la cadena alimentària:
- Productors d’alimentació animal
- Productors primaris
- Transformadors d’aliments
- Transportistes
- Operadors de magatzematge i subcontractistes, venda al detall i tendes de distribució de serveis de menjars
- Organitzacions interrelacionades amb la cadena alimentària: productors d’equips, material d’envàs i embalatge, agents de neteja, additius, etc.