ISO IEC 25000 - Sistemas IT | OCA Global
Selecciona un país:

Espanya

ES / CA / EN

Andorra

ES / EN / CA

Arabia Saudí

ES / EN / عر

Brasil

ES / EN / PO

Chile

ES / EN

Colombia

ES / EN

Egipto

ES / EN

Emiratos Árabes

ES / EN

India

ES / EN

Marruecos

ES / EN / FR

México

ES / EN

Panamá

ES / EN

Perú

ES / EN

Portugal

ES / EN / PO

Rumania

RU / EN

Sudàfrica

ES / EN

Ucrania

ES / EN

Italia

ES / EN

Què és?

La ISO/IEC 25000, proporciona una guia per a l’ús de les noves sèries d’estàndards internacionals anomenats Requisits i Avaluació de Qualitat de Productes Software, (SQuaRE, que correspon a Software Product Quality Requirements and Evaluation).

La norma estableix criteris per a l’especificació de requisits de qualitat de productes software, les seves mètriques i la seva avaluació, i inclou un model de qualitat per unificar les definicions de qualitat dels clients amb els atributs en el procés de desenvolupament. SQuaRE està formada per les següents divisions:

  • ISO/IEC 2500n. Divisió de Gestió de Qualitat.    
  • ISO/IEC 2501n. Divisió del Model de Qualitat.    
  • ISO/IEC 2502n. Divisió de Mesures de Qualitat.    
  • ISO/IEC 2503n. Divisió de Requisits de Qualitat.    
  • ISO/IEC 2504n. Divisió d’Avaluació de la Qualitat.    
  • ISO/IEC 25050-25099. Estàndards d’Extensió SQuaRE.    

La norma estableix tres vistes per determinar en l’estudi la qualitat del producte: en primer lloc, es realitza una vista interna que s’ocupa d’examinar les propietats del software en productivitat i finalment es fa la vista en ús que mesura l’efectivitat del software. Una vegada realitzats aquests passos, s’estableixen les característiques de qualitat del producte en funció de l’eficiència, usabilitat, fiabilitat, funcionalitat, portabilitat i manteniment. 

Marc legal

  •  ISO/IEC 25000 Square (Software Product Quality Requirements and Evaluation).    
ISO/IEC 25000

A qui va dirigit?

Va dirigit a les empreses de desenvolupament de software, independentment de la seva grandària o volum. També aplica a les empreses que de forma interna creen les seves pròpies eines de software per desenvolupar el seu negoci.

La certificació de la qualitat del producte software amb ISO/IEC 25000, està directament relacionada amb la maduresa dels processos de desenvolupament software ISO/IEC 15504-SPICE, de manera que ambdues certificacions són complementàries i tanquen el cicle de la qualitat del software. Una organització amb ambdues certificacions tindrà assegurada la qualitat dels seus processos de desenvolupament i la qualitat del producte resultant. 

Cerca específica

Si ja ho tens clar, trobar-ho més ràpid

Línies de negoci