Norma UNE ISO 28000 - Otros sistemas | OCA Global
Selecciona un país:

Espanya

ES / CA / EN

Andorra

ES / EN / CA

Arabia Saudí

ES / EN / عر

Brasil

ES / EN / PO

Chile

ES / EN

Colombia

ES / EN

Egipto

ES / EN

Emiratos Árabes

ES / EN

India

ES / EN

Marruecos

ES / EN / FR

México

ES / EN

Panamá

ES / EN

Perú

ES / EN

Portugal

ES / EN / PO

Rumania

RU / EN

Sudàfrica

ES / EN

Ucrania

ES / EN

Italia

ES / EN

Què és?

La norma UNE-ISO 28000:2008 va ser creada per tal de reduir els incidents que atempten contra la seguretat de la cadena de subministraments internacionals. El seu objectiu és millorar la seguretat de la cadena de subministrament mitjançant l’anàlisi dels riscos i els plans de reacció adequats i, per a això, es requereix que l’organització avaluï l’entorn de seguretat en el qual opera, que determini si s’implementen unes mesures de seguretat adequades i, si ja existeixen altres requisits reglamentaris, que l’organització compleixi. Aquesta norma dota a l’organització d’un sistema de protecció davant qualsevol esdeveniment intrús en la seguretat de la cadena de subministraments.

L’anàlisi de riscos i la definició dels escenaris, és una de les tasques crítiques en la definició i implantació del Sistema de Gestió de la Seguretat de la Cadena de Subministrament. Per tant, l’objectiu de la norma és millorar la seguretat en el total de la cadena de subministrament, ja que en totes les seves fases es poden produir potencials amenaces que han de ser controlades. 

Marc legal

  • UNE-ISO 28000:2008 Sistemes de Gestió de la Seguretat per a la Cadena de Subministrament.    
UNE ISO 28000

A qui va dirigit?

La norma ISO 28000 és d’aplicabilitat genèrica, i per tant la poden aprofitar organitzacions de qualsevol grandària: des de fabricants, exportadors, importadors, empreses de magatzematge, fins a representants duaners o transportistes (aeris, ferroviaris, per carretera i per mar); en qualsevol fase del procés de producció o distribució i pràcticament en tota la cadena de subministrament que té contacte amb el producte fins a arribar al consumidor final.

Per la seva estructura, basada en la gestió de riscos, la certificació ISO 28000 és de fàcil integració en qualsevol sistema de gestió per processos com són la UNE-EN ISO 9001, UNE-EN ISO 14001 o UNE-ISO/IEC 27001. 

Cerca específica

Si ja ho tens clar, trobar-ho més ràpid

Línies de negoci