Norma une 179002 - Sistemas sanitarios | OCA Global
Selecciona un país:

Espanya

ES / CA / EN

Andorra

ES / EN / CA

Arabia Saudí

ES / EN / عر

Brasil

ES / EN / PO

Chile

ES / EN

Colombia

ES / EN

Egipto

ES / EN

Emiratos Árabes

ES / EN

India

ES / EN

Marruecos

ES / EN / FR

México

ES / EN

Panamá

ES / EN

Perú

ES / EN

Portugal

ES / EN / PO

Rumania

RU / EN

Sudàfrica

ES / EN

Ucrania

ES / EN

Italia

ES / EN

Què és?

La norma UNE 179002, reuneix les bases per a la implantació i certificació d’un sistema de gestió de la qualitat específic de l’àmbit sanitari relatiu a les empreses de transport sanitari.

La implementació dels requisits establerts en la UNE 179002 sota els criteris de gestió de la qualitat recollits en la ISO 9001 produeix una millora de la qualitat del servei del transport sanitari.

Elements com la reducció del temps de resposta davant les urgències, la contínua adequació per revisió de l’equipament i material sanitari, el sistema de planificació de recursos i serveis, l’existència de protocols especials, requisits higiènics i altres situacions especials, entre d'altres, evidencien l’orientació dels processos de prestació del servei cap a la satisfacció dels requisits de les parts interessades. Es garanteix la capacitació i l’acompliment esperat tant del personal sanitari com dels professionals del transport i la seva adequada formació, així com el compliment de tots els requisits legals que són aplicables en aquest àmbit.

Complementàriament, als annexos informatius recollits en la norma es detallen formats per al registre de la informació necessària per al control i la presa de decisions efectiva dels processos de prestació del servei. 

Marc legal

  • UNE 179002:2011 Serveis Sanitaris. Sistemes de Gestió de la Qualitat per a Empreses de Transport Sanitari.    
UNE 179002

A qui va dirigit?

Aquesta norma va dirigida a les empreses de transports sanitaris que desitgin millorar la qualitat del seu servei de transport sanitari, i és aplicable amb independència de l’estructura, grandària, tipus de serveis proporcionats, etc., sense oblidar el context i els condicionants en els quals l’empresa de transport sanitari presta els seus serveis.

La certificació UNE 17002 suposa el compliment de la ISO 9001 amb criteris específics del transport sanitari, per la qual cosa evidencia el valor afegit de la certificació en tots dos sistemes de gestió i constitueix un avantatge competitiu davant clients i usuaris dels serveis. 

Cerca específica

Si ja ho tens clar, trobar-ho més ràpid

Línies de negoci