
INTERPORC
Què és?
Es tracta d'un segell de certificació nascut per avalar les bones pràctiques dutes a terme en matèria de benestar animal, sanitat, bioseguretat, maneig dels animals i traçabilitat, en tots els eslabons de la cadena de valor del porcí de capa blanca d'Espanya. El Reglament s'ha elaborat per INTERPORC (Organización Interprofesional Agroalimentaria del Porcino de Capa Blanca) en col·laboració amb certificadores, administració, científics i experts en benestar animal, i està testat i validat per organitzacions de protecció i defensa dels animals.
L'IAWS aplica els màxims estàndards de benestar animal a nivell internacional, atenent les 5 Llibertats i els 5 Criteris Generals del Benestar Animal fixats per l'Organització Mundial de Sanitat Animal (OIE):
- Animals lliures de fam, set i desnutrició
- Animals lliures de pors i angoixes
- Animals lliures d'incomoditats físiques o tèrmiques
- Animals lliures de dolor, lesions o malalties
- Animals lliures per expressar les pautes pròpies de comportament
Per tal d'obtenir aquesta certificació, els cinc principis s'han de cumplir en les vuit àrees de control que s'auditen:
- Alimentació
- Neteja-desinfecció
- Allotjament
- Salut
- Comportament
- Maneig
- Control de les granges i animals
- Control al centre de sacrifici i en totes les fases del procés productiu des de la gestació i cria, engreix, transport, sacrifici i fabricació.


A qui va dirigit?
Aquest producte va dirigit a tots aquells productors ramaders, esorxadors i indústries del sector porcí de producció de carn.