Novaa Norma ISO 45001 | OCA Global
Selecciona un país:

Espanya

ES / CA / EN

Andorra

ES / EN / CA

Arabia Saudí

ES / EN / عر

Brasil

ES / EN / PO

Chile

ES / EN

Colombia

ES / EN

Egipto

ES / EN

Emiratos Árabes

ES / EN

India

ES / EN

Marruecos

ES / EN / FR

México

ES / EN

Panamá

ES / EN

Perú

ES / EN

Portugal

ES / EN / PO

Rumania

RU / EN

Sudàfrica

ES / EN

Ucrania

ES / EN

Italia

ES / EN

Tornar
#Noticies

Nova Norma ISO 45001

23.04.2018

El passat 12 de març de 2018, veia la llum la nova ISO 45001, la norma sobre Seguretat i Salut en el Treball que substituirà a la coneguda OHSAS.

L'ISO 45001 es publica amb l'objectiu de permetre a les organitzacions garantir unes condicions laborals segures i saludables, per a contribuir a la prevenció dels danys i de la deterioració de la salut, millorant de manera proactiva el seu acompliment de la Seguretat i Salut en el treball. És per aquest motiu que la norma basa el seu enfocament, no únicament en la direcció de l'empresa, sinó també en el treballador que ha de posar de la seva part en l'equació de la seguretat, participant de les condicions que faran del seu entorn de treball, un lloc més segur.

Està previst que amb la publicació de la Norma ISO 45001 s'anul·li l'estàndard OHSAS 18001:2007, actualment el més difós per a la gestió de la Seguretat i Salut en el Treball. No obstant això, això no significa l'eliminació immediata de OHSAS, sinó que les organitzacions actualment certificades sota aquest estàndard disposaran de 3 anys per a realitzar la transició a ISO 45001, sent la data límit de validesa dels certificats OHSAS 18001:2007, el 12 de març de 2021, just 3 anys després de la data de publicació de la norma ISO 45001:2018.

Les organitzacions certificades en OHSAS 18001 podran optar a l'actualització del seu Sistema de Gestió de Seguretat i Salut en el Treball a ISO 45001 en el cicle de certificació que desitgin: renovació, seguiment primer o seguiment segon, sense restricció cap. En tots els casos, independentment del cicle de certificació que correspongui, s'hauran d'aplicar temps addicionals per a garantir auditar els nous requisits de norma en condicions òptimes.

OCA Global està immersa en el Pla de Transició de OHSAS a ISO 45001 conforme els requisits de l'Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC), la qual cosa ens permet donar resposta a totes les parts implicades en el procés de certificació: informació a clients, formació a tot el personal de l'empresa, compliment de requisits legals i reglamentaris, adaptació/modificació de procediments i formats, etc. Es preveu que per a abans de finals d'aquest any 2018 es pugui estar ja en disposició d'oferir als clients certificats acreditats per a aquesta nova norma.